Virág, virág és még több virág és azoknak latin elnevezései és az esküvői videón való megörökítése

Mindig is szerettem a növényeket, ami nem véletlen. Szerencsésnek mondhatom magamat, mert a szüleimmel kertes házban éltünk mindig, így nem csak kutyusaink lehettek, hanem rengeteg növényünk is. Mindig megcsodáltam a virágokat az udvaron és tudtam, hogy én a későbbiekben is ezzel szeretnék foglalkozni.

Mivel nagyon lekötött a dolog, így jobban is utánanéztem a dolgoknak. Nagyon érdekesnek tartom ezt a témát és még inkább a virágok elnevezéseit. Ugyanis egyes növényeknek, virágoknak a magyar nyelvben rengeteg elnevezése elterjedt, így néha igen nehéz megmondani, hogy most éppen mire is gondolunk, melyik növényre. Egyszerűbb lenne, ha a latin elnevzést használnánk, mert tudni illik természetesen minden növénynek van latin megfelelője is. Tudok is rá jó pár példát mondani. A kaukázusi – nefelejcs – Brunnera, kavicsvirág – Lithops, a kecskerágó – Euonymus, a kefevirág – Callistemon, a kékgyökér – Ceratostigma, a kékperje – Molinia, a kékszakáll – Caryopteris, a keleti mák – Papaver orientale, a kenderpálma – Trachycarpus vagy a kerep, ami latinul nem más, mint – Lotus. Elég sokáig tartott fejbe vésni ezeket az elnevezéseket.

Nem véletlenül kötöttem ki az esküvőkön, mint a dekorációért felelős személy. Bizony, az esküvői videóssal is mindig egyeztetek, hogy éppen milyen legyen a díszlet, avagy milyen virágokat és hova rakjak a megfelelő háttér miatt. Természetesen a virágok fajtája sok mindentől függ, de főleg az ifjú pár döntése alapján szoktuk kiválasztani. Az év minden szakában megtalálható szinte minden virág. Ha valamelyik virágnak nincs szezonja, vagy  itthon épp nem termelik , akkor általában import beszerzésből bővítik a hazai választékot.
A legnépszerűbb mind közül , a sláger a rózsa, de én személy szerint kedvelem a fréziát, mindkettőből szívesen dolgozom, de liliom, írisz, kála, gerbera, tulipán is szerepel a csokraimban. Az import virágoknak is van saját hazájukban termelési szezonja, mint például az orchidea- nak is, a flamingó tavasszal sokkal kedvezőbb áron kapható és sokkal nagyobb a választék belőlük mint nyáron és ősszel.

De szerintem egy esküvőn sokkal fontosabb a díszletnél az, hogy megfelelően meg legyen örökítve. Így, amikor a mennyasszony és a vőlegény éppen ennek megfelelő embert keres, akkor én tudok ajánlani neki az általam ismert legprofibb esküvői videóst. Egy profi szakmabeli a polgári és a templomi esküvőn is részt vesz és rögzíti az eseményeket. A megvágott felvételek tökéletesek lesznek, amik mindig emlékeztetni fogják a friss házasokat a nagy napjukra. Full HD minőségben visszanézni a szertartást? Kell ennél több? Szerintem nem. A virágok pedig megfelelő díszletet alkotnak annak érdekében, hogy az esküvői videóknak és képeknek tökéletes környezete, háttere legyen.

Sokszor kreatív fotózásra is hívnak engem, amikor a házasodni készülő párnak támad egy jó ötlete. Ilyenkor a virágokat mindenféle dekorációnak, kelléknek és gyakran öltözéknek is felhasználok.
Nagyon fontos, hogy a megrendelők azt kapják, amit elvárnak, így nem mindegy, hogy milyen videó készül róluk, milyen esküvői videós lesz jelen a nagy napon. Ez több, mint egy ünnep, ez egy egész életre szól, ha kimondjuk a boldogító igent, nem olyan, mint egy szülinap, hogy minden évben eljön, de természetesen a házassági évfordulót is érdemes és kedves dolog megünnepelni.  De jobb esetben egy házasság örökké tart és az ezt megalapozó esküvőt egy profi videósnak kell megörökítenie és gyönyörű virágoknak meg feldobnia a környezetet.