Vészhelyzet esetében is van megoldás

gázpalack töltésNagymamám Budapest vonzáskörzetében lakik, szeretem meglátogatni, mert a környék sajátja az a fajta falusi idill, ahol még fával tüzelnek és az elektromos sütőlap helyett gázpalackot használnak.

Legutóbb a névnapján látogattam meg. A kedvenc virágát, egy csokor liliomot vettem neki. Soha nem szoktam elfelejtkezni a fontos dátumokról, ez egy különleges képesség, élő kalendárium vagyok. Sokan irigyelnek is érte, mert a legtávolabbi ismerőst is boldoggá lehet tenni egy csokor virággal vagy egy kedves üzenettel, melyben minden jót kívánunk neki a születésnapja vagy névnapja alkalmából. Mikor oda értem a belvárostól nem messze fekvő kis lakáshoz az ünneplésen kívül, kivételesen más feladatom is volt. A családi vacsora megmentése, a kiürült gázpalack újra töltése, hogy nagyi tudjon sütni-főzni és a gyerekek, az unokák és az összes többi rokon, aki a mai napon csak azért gyűlt össze, hogy felköszöntsék a nagymamát, és hogy egyenek a világhírű süteményeiből, ne maradjanak éhen. A liliom illattól átitatott kocsival repültem a legközelebbi és árarányban is legoptimálisabbnak tűnő gázcseretelep felé, hogy a gázpalack töltés meg legyen.

Bár a mentő akció gyorsabban sikerült, mint gondoltam volna, a gázcseretelep munkatársai elárulták, hogy újra töltést és gázpalack szállítást is vállalnak kiszállással. Nagy örömmel láttam, hogy Budapesten és a 20 kilométeres vonzásterületén belül is van erre lehetőség. Sőt nem csak lakossági, de ipari gáztermékek házhozszállításával és cseréjével is foglalkoznak.

Azt is felfedeztem, hogy nem csak gáz, de oxigén, co2, argon, hélium, nitrogén, acetilén és corgon gázok is a termékeik részét képezik.

Eldöntöttem, hogy szólni fogok erről egy barátnőmnek is, aki ápolóként dolgozik és mindig problémát jelent számára az oxigén és a hélium palackok beszerzése. Kevesen tudják, hogy a hélium nem csak a születésnapi lufik felfújására hasznosítható, de kórházi környezetben is gyakran használják. A barátnőmmel előfordult nem egyszer, hogy parti kellékestől rendelt hélium palackot a kórház számára. Azonban ezeknek a nevetséges helyzeteknek most végre vége lehet.

A legközelebbi vészhelyzet megoldása csak egy telefonba kerül. Többet nem kell sorban állunk és időt vesztegetnünk csak azért, mert kifogyott újra a gázpalack. Ez egy igazán megbízható gázcseretelepnek tűnik, ahol a kellemetlen eladók helyett, mindig barátságos munkatársakkal találkozhatunk. Így a legközelebbi hívásnál már nem csak azt fogom tudni, hogy bármilyen vészhelyzetet megoldanak, de hang is ismerősen fog csengeni a telefonban.