Kézműves szappan anyák napjára

A tavaszi időszak elég húzós számomra mind időbeosztás, mind anyagiak tekintetében. A szüleimnek, sőt a barátaim jórészének is ekkor van a születésnapja és a szerencsésebbeknek még a névnapjuk is, és természetesen az elmaradhatatlan anyák napja. A legnehezebb nem is az, hogy anyagilag jól kijöjjek ebből a sokszorosan mínuszos hónapból, hanem az, hogy sikerüljön úgy összehozni ezt az egészet, hogy mindenkinek a megfelelő értékben a neki legmegfelelőbb ajándékot találjam meg, és lehetőleg a legmegfelelőbb alkalomra.

Édesanyámnak nagyságrendileg egy hónappal anyák napja előtt van a születésnapja. Amúgy is nehéz szülőnek jó ajándékot venni, mert vagy teljesen felesleges dologba nyúl az ember, vagy pedig olyasmibe, amit az aztán túl akar majd szárnyalni minden egyes alkalommal és egyik sem jó megoldás. Általában úgy szoktam ezt intézni, hogy valami nagyon apró dolgot találok ki szülinapjára, amit aztán megpróbálok nem felülmúlni az anyák napi ajándékozásnál, de gyakran sikerül, így sokszor teljesen hülyén jön ki, hogy amíg szülinapra mondjuk csak egy bonbon különlegességet kapott, addig anyák napjára meg egy valami vadonatúj konyhai gépet. Persze fordítani is lehetne az ajándékok sorrendjén, e valahogy az igazán fontos dolgok mindig szülinapozás után derülnek ki, ajándékot becserélni meg milyen dolog lenne már? Sőt igazából valószínűleg én vagyok az egyetlen ember, aki ilyen butaságokkal foglalkozik, de engem akkor is zavar. Van esetleg köztetek is olyan ember, aki szabad idejében imád abszolút felesleges dolgokon, hosszasan elgondolkodni?

Idénre viszont kitaláltam a tökéletes ajándékokat édesanyám számára. Mivel tönkretette a személyi mérlegét, ezért kap valami csúcs dizájnos darabot, és mellé pedig egy jó nagy adag csokoládét a kedvencei válogatásából, jelezvén, hogy nincsenek súlyproblémái, egyen csak nyugodtan annyit, amennyi belefér. Anyák napjára pedig jöhetnek a kisebb tételek, úgy mint egy hatalmas csokor frissen szedett vadvirágból kötött csokor, amiket úgy szeret és ezt kiegészítve egy kézműves szappan csomaggal. Egyszer-kétszer már kölcsönkérte a szappanjaimat, csak az nem tudja, hogy nem igazán szeretem, ha akárki is használja az ilyen jellegű cuccaimat, sőt, amennyiben jól tájékoztattak, nem is egészséges, ha bármilyen szappant több ember használ. Viszont tudom, hogy nagyon tetszenek neki ezek a szappanok, úgyhogy ha ő nem ruház be rájuk, akkor majd az én jó voltomból ő is a kézműves szappanok megszállottjává válik.

A szappanokat már gondosan kiválasztottam, előre egyeztettem az egyik hozzáértő ismerősömmel. Szerintem nagyon a hasznára fog válni, már csak kérdés, hogy mennyire fogja tudni beépíteni a indennapi használatukat a napi rutinjába. Biztosan Ti is észrevettétek, hogy ha szappannal mosakodtok, az többszöröse lehet a tusfürdős tisztálkodásnak, mind időben, mind pedig vízpazarlásban, mert ugye egy szappant sokkal nehezebb lemosni a bőrről. anyu nem csak hogy környezettudatos próbál lenni, de rettenetesen utálja az idejét pazarolni, így lehet egyszer kétszer még az elején nehéz lesz a szappanhasználatra és a tusfürdő mellőzésre áttérni, de bízom benne, hogy sikerülni fog.

A virágokkal viszont már annál nagyobb bajban vagyok. Ehhez a tervemhez, ha jól gondolom, mindenképpen specializálódott virágüzletet, vagy természetes személyt kéne keresnem, aki ért is hozzá. Van esetleg valakinek tippje, hogy hol kötik a legcukibb vadvirágos csokrokat? Gondoltam arra is, hogy megkötöm én, de azt sem tudom, ilyen virágokat lehetne ilyenkor még összefűzni, szóval inkább szakemberre hagynám.

Mit gondoltok? Ez az ötlet jó lesz? Ti örülnétek ilyen ajándékoknak édesanyám helyében?