A kertem az egyik kedvenc helyem

Van egy hatalmas nagy kertem, ahova ültettünk néhány gyümölcsfát is, illetve tele van virágokkal. A kedvencem a rózsa amúgy, a páromtól gyakran szoktam rózsát kapni. Van egy rózsabokrunk is a kert végében, szóval mondhatjuk, hogy a kertem sok színben pompázik, de ahhoz, hogy jól nézzen ki és minden rendben legyen, sokat kell, hogy foglalkozzak vele. Mivel gyakran előfordul, hogy otthonról dolgozom, ezért hétköznap is időm van rá, hogy helyre tegyem a kertet és megöntözzem a virágaimat.

A garázsban mindenféle dolog megtalálható nálunk, a növényvédő szerektől egészen a fagyálló hűtőfolyadék és minden egyéb autós dolgon át egészen a szerszámokig minden. Még jó, hogy tavasszal tartottunk egy nagytakarítást, és kidobtunk mindent, ami nem kellett. Vagy éppen elajándékoztuk azokat a dolgokat, amiket még sosem használtunk és éreztük, hogy nem is fogunk.

A párom nagyon szereti az autókat, van is neki egy, amire úgy odafigyel, akár a szeme fényére, nem véletlen, hogy ennyi autós cuccunk van a garázsban is. Ezeket rendben tartja, tehát egy szavam sem lehet, azonban néha az az érzésem, hogy sok hasonló dolog található a garázsban és egyszerűen fogalmam sincs, hogy minek ennyi minden. Nem szerel mindennap autót, és amúgy is, ha gond van a kocsival, akkor szerelőhöz viszi, tehát nem is értem, hogy mit keres nálunk ennyi minden a garázsban.

Mondjuk, ő sem szól, amiért állandóan új ruhákat talál a szekrényben, szóval úgy érzem, hogy nem lenne fair, ha beszólnék azért, amilyen állapotok uralkodnak a garázsban. Egyébként örülök neki, hogy van autója és, hogy foglalkozik vele, mert ebből is látszik, hogy igényes és odafigyel a holmijaira. Sokszor engem is bevisz a munkahelyemre és az is előfordul, hogy míg én bent dolgozom, ő addig kocsival elmegy és bevásárol, így megkímél engem olyan dolgoktól, amiket utálok. Például a vásárlás a szupermarketekben.

Nyáron pedig sokszor a kertben lazulunk, olvasgatunk a fűben közösen, élvezzük a jó időt. Vagy éppen a családot vagy a barátokat hívjuk át egy jó grill partira, aminek mindig nagy sikere van mindenkinél. Mivel télen a kerti bútorokat és a grillezőt sem hagyhatjuk a hóban, ezért be szoktuk tenni a garázsba, aztán ha kellenek, akkor tavasszal kivesszük őket ismét. Szóval látszik, hogy tényleg már nem sok hely van a garázsban, főleg, amikor az autó is bent áll. Akkor aztán néha kihívás közlekedni ott. Mondjuk, én amúgy sem járok olyan sűrűn a garázsba, csak akkor, ha elfogyott valamilyen növényvédő szer, vagy hasonlók.

Egyszer voltam vele egy autósboltban, amikor néhány dolgot meg kellett vennie a kocsijához, mint például a fagyálló hűtőfolyadék és hasonlók. Tetszett a bolt, nagyon szépen be volt rendezve, és a kiszolgálás is igazán példaértékű volt, ami nálam nagyon sokat számít. Szóval tényleg meg voltam elégedve a hellyel és az árakkal is, nem bántam meg, hogy elmentem a férjemmel ebbe az autósboltba, mert így egy kicsit már én is jobban átlátom a helyzetet, hogy mi az, amire szüksége szokott lenni általában. Amúgy is sokat használja az autót, tehát nem csodálom, hogy ennyi mindenre szüksége van, mert azért néhány dolgot ő is meg tud csinálni, nem szükséges miden apró-cseprő dologért egyből hívni az autószerelőt.

Nekem egyébként nincsen autóm, nem is szerettem volna sohasem. Jogsim van, már nagyon rég óta megvan, szoktam is használni, amikor éppen én veszem át a staféta botot, de sosem gondoltam arra, hogy nekem azonnal kellene egy autó, mert nem bírok nélküle meglenni. A városban nem szívesen mozgok amúgy sem kocsival, csak akkor, ha nagyon muszáj, azért pedig, hogy csak úgy ott álljon a kocsi, nem is nagyon lenne értelme erre pénzt költenem. Elég, ha a férjemnek van kocsija, és azt tudom néha használni, ha szükségem van rá. De nagyobb részt inkább ő visz el engem mindig mindenhova, így sokkal könnyebb nekem is, mert én tényleg nagyon utálok a városban vezetni.