Hirdető tábla, akciós bukósisak

Először annyira nem találtam jó ötletnek, hogy a kisboltba tegyünk egy hirdető táblát, aztán rájöttem, hogy mégsem olyan rossz ötlet.

A munka, és a család

Sokáig a férjem alkatrész üzletében segítettem be. Még az is előfordult, hogy az összerakott árut vittem ide vagy oda, vagy éppen hoztam. Aztán mielőtt különösebben otthon kezdtem volna magamat érezni, terhes lettem Sárival, így miután ő megszületett, otthon maradtam. Nem is nagyon hiányzott eleinte, hogy bármerre is menjek, hiszen örültem, hogy a napi rutinba, és a tennivalókba belejöttem. Azért egy kisbaba, aki első gyerek, igényel egy pár hónapos rutint, mire minden beáll egy rendszer szerint.

Ahogy nőtt Sári, úgy lett nekem is több szabad időm, mert már nem csak rám volt szüksége. A nagyiék, mind a két részről igényt tartottak rá, ő pedig lubickolt a szeretetben, mint egy szem unoka.

A kisbolt ötlete

Időközben mindig azon voltam, amíg a nagyszülők kényeztették az unokájukat, hogy otthon utol érjem magam. Nagy bevásárlásra mentem, mert nálunk még egy kisbolt sincsen, ahová egy lisztért el lehetne menni.

Egyik ilyen alkalommal ötlött be, hogy mi lenne, ha lenne egy ilyen kis boltunk. Nem kellene nagy dolgokat tartani, csak pár alapvető élelmiszert. Azt gondolom sokan járnának be, hiszen itt nincsen semmilyen bolt, és ha csak kicsit drágább mint bent a városban, mér megérné.

A számok

Miután ezt így jól kitaláltam, előadtam anyámnak, hogy ő mit szól hozzá, vagy hogy lát e benne fantáziát. A bolt helyisége is adott lenne, mert nekik a ház előtt régen volt egy kis üzlet, ha jól emlékszem virágbolt volt régen, még mielőtt anyámék megvették volna a házát. Persze ingyen odaadnák, így ezért nem kellene bérleti díjat fizetni, csak a rezsit.

Arra a következtetésre jutottam, hogy kiszámolom, hogy mi is kellene, egy nyitó készletnek, és hogy mennyibe is lenne mindez?.

Közben beszéltem a könyvelőnkkel is, hogy elég lenne csak egy bővítmény a tevékenységi körben, és mehetne a párom nevén, én pedig mint alkalmazott lennék. Mindent körbejártam, mér csak a férjemnek kellett beadagolni az ötletemet.folk-village-515143_640

A beszámoló

Kicsit ideges voltam, hogy mit szól majd az ötlethez, mert általában az jó, amit ő kitalál, nem pedig az, amit én. De azt hiszem ez a férfiakat illetően így van általában. Szóval fogtam a gépemet, mindent papírra vetettem, a költségeket, mire lenne szükség… Meglepetésemre, tetszett neki az ötlet.

Ma már 2 hónapja, hogy működik a bolt. Nem mondom, hogy zökkenő mentesen, mert még bele kell rázkódni, mikor jó nyitva lenni, mert felesleges akkor, amikor senki nincs. A falusi boltok nem egész naposak, főleg nem ezek a kicsik.

A hirdető tábla ötlete apámé volt. Ő találta ki, hogy mi lenne, ha tennénk fel egy faliújságot, és a falusiak hirdethetnének amit akarnak. Ki az eladó libáját, ki meg a fűnyírást…Vagy éppen ami van eladó, motor, autó, vagy akciós bukósisak. A lényeg, hogy ez is vonzaná az embereket, és ha már bejön ez miatt, akkor vásárolni is fog.