Ezüst, arany, drágakő, vagy egy kis ajándék Swarovski fülbevaló

Mikor az embert olyan természettel áldotta meg a sors, hogy nagyon szeret adni, persze, ahogy a mondás is tartja, hogy jobb adni, mint kapni alapján ez egy nagyon jó dolog, de egy idő után a pénztárcánk rovására mehet és persze, ahogy a pénz is, az ötletek is fogynak, hogy vajon mivel ajándékozzuk meg a szeretteinket.

Így voltam ezzel akkor is, amikor vészesen közeledett anyukám szülinapja. Karácsonykor az ember ki tud bújni a feladat alól, ha vesz valami kis karácsonyi figurát, vagy dísztárgyat, gyertyát, vagy bármi ünnepel kapcsolatos dolgot. Húsvétkor ugyan így el lehet kerülni a hosszaz ötletelést, hiszen annyi kis apró kacatot, játék nyuszit, tojásfestő készletet meg minden egyebet lehet venni, hogy ott már inkább a bőség zavara fenyeget, mintsem a hiánya az ötleteknek.

Utoljára ruhát vettem neki, valami sportos nadrágot, ha emlékeim nem csalnak, mert elkezdett járni hetente edzeni, így hasznosnak is tartottam. De különleges édességtől kezdve, a saját készítésű klasszikus könyvjelzőn keresztül az üdvözlő lapon át már minden volt. És hát képet sem keretezhetek mindig be, mert a végén még tele lesz a ház vele.

Így egy kis szabadidőmben, amennyi akadt az egyetem mellett, gyorsan kihasználva az utolsó alkalmakat, vettem a fáradtságot és elmentem az egyik plázába, hátha ihletet nyerek. Itt persze lehet válogatni, de a sok ruhabolt mellett nem nagyon jöttek az ötletek. Aztán betévedtem egy elektronikai boltba, de nem láttam sok értelmét, hogy valami elektromos kütyüt vegyek anyukám szülinapjára. Persze apukámnak kérdés nélkül vennék, ha nem jutna jobb eszembe, de egy részt nála jut jobb eszembe, más részt pedig most nem az ő szülinapja van. Neki általában nyaralásról hozunk haza valami szuvenírt, mert augusztusban ünnepli a szülinapját, így kicsit változatosabban hozzuk haza neki a dolgokat ajándékba éppen onnan, ahol járunk a világban. Virágot sem akartam, pedig tavasz elején nagyon sok szép, illatosnál illatosabb növényeket láthatunk a boltokban, hiszen ahogy jön a tavasz, egyre több virág is életre kell a természettel együtt.

Szóval haladtam az üzletek között, figyeltem a kirakatokat, míg nem egy ékszerbolt elé érkeztem. Anyával nagyon sokszor nézegetjük az ilyen boltok kirakatát, hiszen olyan szép dolgokat lát az ember. Néha persze akadnak elég giccses dolgok is, amik nem szépek, inkább már-már ízléstelennek tűnnek, mert túlzás a sok csillogás, de van, akinek viszont ez tetszik, szóval itt aztán lehet válogatni. Ízlések és pofonok, valószínűleg nem véletlenül, vagy fölöslegesen készítenek ilyen ékszereket, hanem mert megveszik ezt is az emberek, hiszen mindenki tudja, hogy van az a réteg, akiknek a pénz nem számít, csak a csillogás meg a feltűnés, de hát igazuk van valamilyen szinten. Ha megtehetik, akkor miért is ne vegyék meg, ami jobb esetben még tetszik is nekik.

Közel mentem a kirakathoz és nagyon szép kristályos fülbevalókat, nyakláncokat, karkötőket, gyűrűket láttam. Mondtam magamnak, hogy ez az, ez kell nekem. Hatalmas vigyorral és bevallom, hogy egy kis megkönnyebbültséggel tértem be az üzlet nagy forgóajtaján és odamentem a pulthoz, majd belülről is szemügyre vettem a kis csillogó apróságokat, amiken a benti lámpa fénye szinte szikrázott. Nagyon szép volt. Végül az eladótól is tanácsot kértem, hogy szerinte mi lenne a legideálisabb egy anyukám kora beli hölgynek, ami ízléses, vidám és nagyon csinos is egyben, ami segít a megjelenést akár egy picit is feldobni, de olyan keretek között ugyanakkor, hogy ne legyen túl feltűnő, csak azt lehessen észrevenni, hogy milyen szép. Odavezetett az egyik szekrényhez, majd kinyitotta nekem az ajtaját és elővett egy kis fekete dobozt, amit aztán lerakott a pultnál és kinyitotta az eladó. Elővett belőle egy ezüst fülbevalót, amiben apró swarovski kristályok voltak, melyek méregzöld színben pompáztak. Teljesen leesett az állam, mivel gyönyörű volt maga az ékszer, a másik dolog, ami meg még ezen kívül ledöbbentett, hogy pont méregzöld színű volt és igen, ez anyukám kedvenc színe.

Nekem sem kellett több, természetesen azonnal beleszerettem az ékszerbe és már el is képzeltem anyukám arcát, ahogy meglátja és, hogy mennyire fog örülni neki. Imádok örömet szerezni neki, mint ahogy említettem ajándékot adni is, mindenkinek persze, így már alig vártam, hogy megint mosolyt csalhassak valaki arcára. Remélem, jó véleménye lesz róla. A múltkor épp írtam az interneten egy cikket, amiben szintén egy szülinap története volt megörökítve (http://naturflora.hu/a-legszebb-ajandek-amit-kaphattam/), remélem, hogy az én anyukám is így fogja gondolni, hogy ennél egyre csak jobb és jobb szülinapja lesz, és ez azért jó, mert eddig is jól teltek neki és remélhetőleg ezentúl is így fognak, vagy még jobban.

Már csak egy hét és odaadhatom neki az ajándékot. Alig bírom kivárni, hogy odaadhassam neki a swarovski kristályos fülbevalóját. Utána nagyon jó érzés lesz látni, amikor majd hordja, mert tudom, hogy én tőlem kapta és én is mindig eszébe fogok jutni erről a kis ajándékról. Már csak azon kell aggódnom, vagy gondolkoznom, hogy jövőre mit is adhatnék neki, de ezzel úgy érzem, hogy még egy ideig, több, mint egy évig ráérek, úgyhogy addig is kiélvezem, hogy idén szülinapjakor ismét boldoggá tehetem az anyukámat.