Boldogságom története és az új virágüzletem

Hozzá jutottam egy kis pénzhez és végre megvalósíthatom az álmomat. Tudjátok, éve óta egy vendéglőben gürcölök, mint pincér. Persze, akadtak ott is jobb napjaim, amikor a borravalóból bőven elengedhettem a gyeplőt. Ilyenkor egyébként, legtöbbször kirándulásokra költöttem a pénzem, mert imádtam a szabad napjaimat a természetben tölteni. Nem győzök betelni soha a természet adta csodákkal. Ha lehetőségem lett volna tovább tanulni, biztosan a biológia szakot választom. És akkor most én lennék a világ legboldogabb biológusa. Na de mindegy, mert most is boldog vagyok: a világ legboldogabb virágüzlet tulajdonosa.

Szóval ugyanúgy kezdődött a napom, mint bármikor máskor. Készülődtem a munkába és rutinszerűen ment a tévé a háttérben, csak hogy valami zaj legyen az életemben. Ilyenkor gyakran kapcsoltam a lottószámok kihúzására, mert évek óta folyamatosan lottózom. Na nem mintha úgy igazán hittem volna benne, hogy nyerhetek. Egyszerűen csak olyan jó érzés volt álmodozni róla, hogy mit csinálnék, ha hirtelen meggazdagodnék. Azon a reggelen sem figyeltem a számokat, mint máskor sem, véletlenül vettem észre fogmosás közben, mert épp elfordultam a kagylótól (igen, ilyen pici albérletben éltem: a fürdőszoba végétől, a kis konyhán át az egyetlen szoba végéig összesen hat lépést tudtam megtenni). És akkor rájöttem, hogy ezek a számok nagyon ismerősek nekem. Innentől pedig történelem.

Habár sokat álmodoztam róla, hogy mit csinálok, ha hirtelen meggazdagodom, ezek nem voltak kész tervek, csak elképzelések. Ezért enyhén tanácstalan voltam, amikor neki kezdtem házat vásárolni. Begépeltem a telefonom keresőjébe, hogy eladó lakások Budapesten és nézelődni kezdtem. Első körben két dologra jöttem rá: elsőként arra, hogy a Nextapro oldalon fogok nézelődni, mert azt amúgy is ismerem már, anno ott adtam el anyukám egyik régi szekrényét, de ezen kívül is, nagyon nagyon a választék, rengeteg ember használja és árulja a házát az oldalon keresztül; másodszor pedig arra jöttem rá, hogy házat vásárolni nem lehet telefonról, úgyhogy másnap sürgősen vásároltam egy laptopot. Ja, és felmondtam a munkahelyemen. Amikor a kezembe kaptam a pénzt, nem akartam otthagyni a munkahelyemet, mert féltem, hogy teljesen elszakadok a mindennapoktól, de most rájöttem, hogy ahhoz, hogy igazán jó házat tudjak vásárolni magamnak, az egy egész embert követel.

Nagyon sok hirdetésfeladóval felvettem a kapcsolatot. Voltak olyanok, akik személyesen árulták a lakásukat, és voltak olyan hirdetések is, amelyeket ingatlanos ügynökök raktak fel. Engem nem érdekelt ez, hiszen úgy voltam vele, hogy álmaim lakását bárki árulhatja, és nem történhet meg velem az, hogy válogatok a hirdetők között és esetleg lemaradok az igazi új otthonomról. Ahogy azonban nézegettem a lakásokat, rájöttem, hogy inkább haza költöznék. Úgy éreztem, hogy semmi értelme itt maradnom, ahol nincsenek se rokonaim, se közeli barátaim. Anno csak a megélhetés miatt jöttem ide. Szóval elkezdtem a kis szülővárosomból keresni házakat, és meglepve láttam, hogy még ezek közül is mekkora választék van a Nextaprón. Pedig aztán ez tényleg nem nagy város. Itt is több személlyel felvettem a kapcsolatot, de igazából egy házhoz húzott a szívem, amely fent volt a dombon, ami nem volt olyan sűrűn lakott, hatalmas udvar tartozott hozzá és gyerekkoromban mindig azt képzeltem, hogy ott lakom. A gyerekkori álmok pedig egyszerre szakadtak mint a nyakamba, ettől a háztól.

Eszembe jutott, hogy mindig egy saját virágüzletet szerettem volna és mivel a Nextapro keresőjében lehetőség van üzlethelyiségeket is keresni, el kezdtem játszani a gondolattal, hogy végre megvalósítom az álmomat. A kereső egyébként úgy néz ki, hogy a legnagyobb kategória, amit egyértelműen ki kell jelölnöd, az az ingatlan. És akkor ezen belül vannak a: családi ház, lakás, nyaraló, üzlethelyiség, garázs, egyéb, telek, kert, iroda, raktár, vendéglátás, mezőgazdasági, ipari és intézményi. Ezen kívül pedig be tudod állítani a helységet és annak környékét, valamint egy intervallumot, hogy milyen árak között vagy hajlandó mozogni. És miközben az üzlethelyiségeket nézegettem a városban, egyre inkább belemerültem a gondolatba, hogy ezzel fogom tölteni az életem hátra lévő részét.

Közben a ház megvásárlása már nagyon jól haladt. Már leraktam rá az előleget is, a házat meghirdető személy pedig (a házban lakott bácsi egy távoli rokona) pedig nagyon örült, hogy egy helybelien adhatja el a házat. Azt mondta, hogy a nagybátyja is biztosan nagyon örülne, ha tudná. Próbáltam kerülni a gondolatot, hogy szegény ember már nincs közöttünk, de szerencsére a kórházban halt meg és nem a házban. Miután véglegesen megvásároltam, neki fogtam a felújításának. Támadt egy csodás ötletem, és az egyik hátsó udvarra néző ablakot kiverettem ajtónak és készítettem egy üvegfalakból álló szobát a ház hátához, ahol azóta rengeteg szobanövényt tartok. Tulajdonképpen az otthon töltött időm nagy részét ebben a szobában töltöm, annyira imádom.

De ahogy egy fél év múlva, lassan de biztosan kész voltam a házzal, és az udvaron is mindenféle növényt elültettem, amit szerettem volna, újra csilingelni kezdett bennem a virágüzlet gondolata. Elvégre valamivel el kell foglaljam magam. Újra felnéztem a Nextapro apróhirdetéses oldalra, és meglepődve láttam, hogy most teljesen más üzlethelyiségeket árulnak. Ezek szerint nemcsak meghirdetik őket ezen a felületen, de vevőt is bőven kapnak rájuk. Megnéztem a kiadó kategóriát is, hátha van ott is valami jó, de végül is a vásárlásnál döntöttem. Ezt is első kézből, a tulajdonostól vásároltam meg. Egy harminc négyzetméretes üzlethelyiség volt a városközpontban, két hatalmas kirakattal és bent egy kis konyhával és egy apró mosdóval. Az üzletben azelőtt egyszerű közért volt, a régi tulaj a bolt berendezését és árulta a Nextaprón, láttam, amikor megnéztem a profilját. Megijedtem, hogy nem ment jól az üzlet, pedig a központban volt a helyiség, de mondta, hogy csak elköltözik, és amíg az egész boltot hirdette felszerelésestől meg engedélyestől, senki nem akarta megvenni. De örült, hogy így volt rá érdeklődő, mert külföldre költözik, és ha megadott határidőig ne szabadul meg a dolgaitól, akkor azok mind itt fognak maradni és porosodni, mert utána nem lesz ideje foglalkozni vele. És azért kár a városkánk kis központjában hagyni egy porosodó kis boltot, nem mutatna túl jól. Egyet értettem vele és megvásároltam a helyiséget. Kicsit ezt is felújítottam aztán vásároltam mindenféle berendezést nagy lerakatból, ami virágboltba szükséges és sikerült szereznem beszerzőket is. Úgyhogy elindítottam az üzletet. Úgy gondoltam, hogy a természetnek az a legjobb, ha nem autóval járkálok azon a pár kilométeren az otthonom és a bolt között, ezért kitaláltam, hogy veszek magamnak egy biciklit. Már reflexből a Nextapro oldalon kezdtem el keresgélni, és persze sikerült is azonnal megtalálnom álmaim biciklijét másodkézből, alig használtan.

Most már minden kellékem megvan a boldogsághoz.