A fog implantátum egy virágárus számára is elérhető

Kiskoromtól kezdve szeretem a virágokat. A szüleimnek van egy virágboltja, és nem volt kérdés, amint felnőttem, jelentkeztem virágárusnak. Nagyon kellemes munka, nincs túl sok vendég, de annyira kevés se, és az üres járatok alkalmával volt időm tanulgatni, hiszen szeptembertől elkezdtem az egyetemet. A legtöbb vendég tavasszal jön, így aztán akkor nagy a nyüzsgés. Valentin naptól kezdve, nők napja, anyák napja, ballagás és a szülinapok, névnapok ilyenkor zsúfolódnak. A mi boltunk arról híres, hogy ilyenkor nem visszük fel az árakat, mint máshol, csupán csak több virágot rendelünk és több virágcsokrot készítünk. Büszke vagyok arra, hogy olykor a szüleim merik rám bízni a boltot, és egyedül is megállom a helyem. A vevők kedvesek és udvariasak, és sokszor kikérik a véleményem, különösen, ha éppen egy korombelinek akarnak csokrot venni.

Viszont az utóbbi napokban történt egy olyan dolog, ami kissé megnehezítette a munkát, az egyetemet és önmagában az egész életemet. Elöl az egyik fogam elkezdett fájni. De nagyon durván. Főleg akkor, mikor az étel odaért. De nem akartam elmenni fogorvoshoz, gondolván, hogy biztos majd elmúlik, ha többször mosok fogat és rendesen. Viszont akkor már késő volt. Hiába próbálkoztam, egy végzetes napon, beleharaptam egy kemény almába, feledvén az érzékeny fogamat, és hirtelen egy harapás, egy ijesztő hang és nagy-nagy fájdalom. A kemény almának köszönhetően ugyanis kiesett a fogam. Irtózatosan fájt. Az egész szám vérzett, és a fog helye meglátszott. Nem mertem a szüleimnek szólni, mert tuti kiakadnának, azonkívül pedig nagy vagyok már, csak meg tudom oldani. Kétségbeesve felhívtam videochaten a legjobb barátnőmet, Kingát és mutogattam neki a fogamat. Egészen pontosan a hiányzó helyet.

 • Uh, elég csúnya! – mondta.
 • Kösz, ezzel nem segítesz! – vágtam vissza.
 • El kéne menned ezzel sürgősen fogorvoshoz. Van körzeti fogorvosotok?
 • Van, de oda már nem szeretnénk menni, mivel anyának múltkor nagyon elrontották a fogát, pedig csak egy foghúzást és egy tömést kellett volna megejteni. Én se szívesen mennék hozzájuk ezek után.
 • Hát, ez előfordul sajnos. De figyi, mi nem rég jelentkeztünk be egy új fogorvoshoz Budapesten. Nagyon kedves a doktornő! A dentálhigiénikus és az asszisztens is jó fej, rendesek és precízen dolgoznak.
 • Jaj de jó! De meg tudom én azt fizetni?
 • Hát… korrektetek az árak. És mindenről előre szólnak, nincsenek rejtett költségek. Szerintem egy próbát megér. Máshol se kapsz olcsóbban fogorvost.
 • Igen? Megadod a telefonszámukat?
 • Van egy jó kis honlapjuk. Átdobom messengeren, mert most így fejből nem tudom. Azon van telefonszám, de üzenetben is lehet időpontot kérni.
 • Szuper, köszi, Kinga!
 • Szívesen, sok sikert! Puszi!

Miután leraktuk a telefont, Kinga ígéretéhez mérten perceken belül átküldte a weboldalt. Lecsekkoltam, és tényleg professzionális, modern és precíz fogászatnak tűnt. Mivel az én helyzetem meglehetősen sürgős volt, így felhívtam őket és elmondtam nekik a problémám. A hölgy kedvesen fogadott, és megnyugtatott, hogy nem lesz semmi baj. Mondta, hogy megpróbál a lehető leghamarabbra időpontot adni, és elmondta, hogy mit tegyek addig, hogyan mossak fogat, hogy a lehető legkevesebb bántalom érje a problémás felületet.

Tényleg egészen hamar kaptam időpontot és félve mentem be a rendelőbe. Azonban a hely légköre mégis kellemes volt, és a dolgozók barátságosan fogadtak. Végre nem kellett sorban állnom, várakozzak, és rögtön befeküdtem a székbe. Mondták, hogy nagyon jól tettem, hogy felkerestem őket, de ezt hamarabb is megtehetettem volna, amikor először éreztem a fájást, mert akkor talán meg tudták volna menteni a fogamat. Hát igen, nagymamám mindig jól mondta, a hanyagságnak nagy ára van.

Befeküdtem a székbe, és próbáltam ellazulni. A doktornő látta rajtam, hogy kissé ideges vagyok, próbálta oldani a helyzetet, és el kezdte kérdezgetni, hogy mivel foglalkozom, illetve mit tanulok. Nagyon jót tett ez a kis felvezetés, és közben kinyitottam a szám és a doktornő megvizsgálta.

 • Nos! Nincsen baj, a többi fog egészséges, ahonnan pedig kiesett a fogad, a nagy hel és a láthatóság miatt implantátumot javasolnék.
 • Implantátumot?
 • Igen, hallottál már róla?
 • Hallani hallottam, de nem tudom pontosan. Valami olyasmi, amit az üres területre tesznek. Talán olyan, mint egy pótfog.
 • Jó helyen kapiskálsz. Viszont az implantátum megnevezést inkább a kis csavarokra értjük, melyeknek van egy külső és egy belső csavarbemenete. A külső menettel rögzítjük ezt a csontodba, a belső menetbe pedig felépítményt rögzítünk, ami nagyon hasonlít majd a többi fogadra. Ha jól dolgozunk, akkor szabad szemmel észre sem vehető a különbség.
 • Ezt tudom majd tesztelni olyan barátokon, akikkel azelőtt találkoztam csak, mielőtt kiesett volna a fogam.
 • Pontosan!
 • Na és miből van ez az implantátum?
 • Titán-ötvözetből készült. A pontos anyagi összetétel viszont gyártmányonként változik.
 • És mi van ha allergiás vagyok rá?
 • Nem lehetsz allergiás, mivel mindegyik implantátum fajtára igaz, hogy nem okoz allergiát a testben és a csontokat is erősíti.
 • Akkor jó… és ha megkérdezhetem, mennyi az ára?
 • Persze, hogy megkérdezheted! Nos, az implantátum árak változóak, mert különböző gyártmányú, és minőségi osztályba sorolható típusok vannak. De a te fogadra az olcsóbb verzió is megfelel, …. (itt elmondta az árat).
fog implantátum

Nos, bár nem mondott keveset, azért szimpatikus volt benne, hogy látta, hogy diák vagyok, így nem a legdrágább típust akarta rám sózni. Egy középkategóriásat mondott. Persze az összeg túlélhető, és talán az egészség, meg hogy ne csúfoljanak a suliban, és tudjak normálisan (nem pöszén) beszélni és enni elég fontos dolog, így úgy döntöttem, hogy legyen. Kérek pénzt a szüleimtől és megcsináltatom. Elmondtam neki a problémám, és ő megértőnek bizonyult.

 • Szerintem mindenképp beszéld meg ezt a szüleiddel. Ez az állapotfelmérés és ajánlatkészítés most ingyenes volt számodra, nem kérek érte pénzt. Mondd meg a szüleidnek, hogy nyugodtan hívjanak fel, vagy jöjjenek el a rendelőmbe, és megbeszélem ezt velük szívesen, továbbá a honlapot is mutasd meg nekik nyugodtan, ott van egy érdekes cikk a fogimplantátumról, ahol mindent megtaláltok. És ha ők is beleegyeznek, akkor megejtünk egy időpontot, ahol elkészítem neked az új implantátumot. Rendben?
 • Rendben, nagyon köszönöm!

Nem győztem hálálkodni a doktornő kedvességét illetőleg. Nem akart semmit rám tukmálni, mégis elmondta az őszínte véleményét. És nem kért pénzt se érte. Hazamentem és megbeszéltem a szüleimmel, majd megmutattam nekik azt a weboldalt, amit a doktornő működtet. Ők természetesen amellett álltak, hogy az egészségem a legfontosabb, és felvették a kapcsolatot a doktornővel.

Nem sokkal később a doktornő megcsinálta az új fog implantátumot nekem, ami nem is fájt annyira, szép, esztétikus látványt nyújtott, és tényleg nem vehető észre, hogy különbözik a többi fogtól. Az eredmény szuper lett, és most már biztos, hogy máskor is hozzá fogok fordulni, ha szükséges. Sőt, anya is átjelentkezett hozzá, és neki is megvizsgálta a fogát és jó tanácsokkal látta el. Hálás vagyok az új fogamért, és most már vigyázni fogok rá!